ūkininke Genute Skrobliene iš Peskojų kaimo

G. Skroblienė nesimokė valgių gaminimo paslapčių, bet gali pagaminti ir skanų mėsos patiekalą, ir iškepti gardų pyragą.

 

Ūkininkei Genutei Skroblienei iš Peskojų valgio ruošimas – viena iš pareigų. Kasdien reikia pamaitinti apie 10 žmonių. Ji mėgsta sukiotis virtuvėje, tačiau didžiausias malonumas – nekasdienių patiekalų gaminimas, naujų receptų išbandymas.

G. Skroblienė nesimokė valgių gaminimo paslapčių, bet gali pagaminti ir skanų mėsos patiekalą, ir iškepti gardų pyragą. Tai jos pomėgis.

Ūkininkė kasdien ruošia valgį savo šeimai ir ūkyje dirbantiems žmonėms. Gardų maistą pagaminti reikia kokybiškų produktų, kurių šioje virtuvėje netrūksta. Tai savo ūkyje užaugintų gyvulių, paukščių mėsa, naminis pienas, grietinėlė, savo darže užaugintos daržovės. „Tik žuvį reikia pirkti, nors anksčiau ir šių buvo pilna tvenkinyje“, – šyptelėjo Genutė.

Skroblių šeimyna pasiruošia maisto atsargų ilgesniam laikui: paskerdę veršį, kiaulę, nuveža į Tauragės rajoną, kur mėsos perdirbimo įmonė pagamina gardžių dešrų, dešrelių, mėsos konservų. Pašnekovė patikino, jog taip daro ir kiti ūkininkai, ypač auginantys mėsinius galvijus. Jie valgo kokybišką maistą.

Pasak Genutės, kasdienis valgių gaminimas – monotonija, išmušanti iš ritmo. Visai kas kita ruošti valgį pobūviams. „Mėgstu improvizuoti: turėdama receptą, kažką pridedu pati – norisi paįvairinti patiekalus“, – sakė ji.

Anot Genutės, valgį reikia ruošti su meile, tik tuomet jis bus skanus. Ji ieško valgių receptų interneto portaluose, dalijasi jais su kitomis šeimininkėmis. Labiausiai patinka išmėginti naujus receptus, nors tam reikia laiko.

Kiauliena su marinuotais pievagrybiais

Reikia 1 kg kiaulienos (nugarinės, sprandinės ar kumpinės), konservuotų pievagrybių (0,5 l), rūkytos dešros, 2–3 svogūnų, prieskonių mėsai, pipirų, grietinėlės – 0,4 l (galima daugiau: grietinėlė skonio negadina).

Kiaulieną supjaustyti gabalais kaip kepsniams, pabarstyti pipirais, prieskoniais. Sudėjus į gilesnę kepimo skardą, uždėti svogūnų griežinėlius, ant jų – rūkytą dešrą. Pievagrybius sumaišyti su grietinėle ir užpilti ant mėsos. Laikyti per naktį. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 C temperatūros valandą ar pusantros. Patiekti su bulvėmis. Tai lengvai paruošiamas, bet labai skanus patiekalas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių