Someljė Ričardu Muliarčiku

Yra akimirkų, kai visi darbai privalo sustoti. Klaipėdos krašto someljė Ričardas Muliarčikas ragina pradėti vėlyvų ketvirtadienio popiečių tradiciją. Pasak jo, nuoširdūs pokalbiai, gurmaniškas užkandis ir gurkšnis gero vyno – viskas, ko reikia tobulam mažojo savaitgalio vakarui.

Pasak R. Muliarčiko, vyno, arbatos ar kito gėrimo skonį paryškina lengvi užkandžiai. „Kad pajustum jų skonį, tikrai nebūtina tapti ekspertu. Pakanka sukviesti bičiulių kompaniją, pasirinkti užkandžius, kurie tiktų prie bet kokios rūšies vyno ir jaukiai vakaroti dalijantis gurmaniškais įspūdžiais“, – tikino pašnekovas ir pasidalijo jo paties mėgstamiausio „Brušketos“ užkandžio receptu.


„Brušketos“ užkandis

  • Jums reikės 1 nedidelės čiabatos; 1 paprikos; 1 pomidoro; 1 baklažano; 100 gr mocarelos sūrio; 1–2 česnako skiltelių; 2 šaukštų alyvuogių aliejaus; 1 šaukšto balzamiko padažo; 1 šaukšto sojos padažo; baziliko, pipirų, druskos.

    Pirmiausia supjaustykite čiabatą, ją padžiovinkite ir ištrinkite česnaku. Daržoves susmulkinkite kubeliais ir sumaišykite su balzamiko bei sojos padažais. Keptuvėje pakaitinkite aliejų, į jį suberkite daržoves ir kelias minutes jas pakepinkite. Ant duonos uždėkite keptas daržoves, pjaustytą mocarelos sūrį, papuoškite baziliko šakele, pabarstykite pipirais ir druska pagal skonį. Šis užkandis labiausiai dera prie balto itališko lengvo vyno.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių