Gardžiuokimės su smagia kompanija

A. VALAIČIO nuotr.: gargždiškis V. Macijauskas įsitikinęs, kad kepdami blynus ar vaflius tikrai pirštelius apsilaižyste tik tada, jei kepsite kartu su smagia kompanija.

Apie Užgavėnių blynus jau tiek prirašyta, tiek pripasakota! Tiek jų priragauta! Kiekvienas turi savo paslaptį, kokie patys skaniausi. Štai gargždiškis Vaclovas Macijauskas sako, kad pirštelius apsilaižysite, jei kepsite ant krosnies rinkių arba vaflinėje, gal ir šimtmetį skaičiuojančioje.

„Bangos“ skaitytoja Agota atsiuntė savo mėgstamiausių blynų receptą, kuriuos siūlo išsikepti Užgavėnėms. Jos nuomone, tai nėra tradiciniai žiemos išvarymo šventės blynai, bet lengvai paruošiami ir gardūs. Bet kad ir tikros žiemos šiemet nebuvę, o iš rudens išsilaikiusių cukinijų šeimininkės esą dar savo podėliuose ras.


BLYNAI

  • Reikės 300 g cukinijų, šaukštelio druskos, 2 kiaušinių, 1–2 česnako skiltelių, 100 g varškės, 25 g kietojo sūrio, mėgstamų prieskoninių žolelių, 40 g miltų, pusės šaukštelio kepimo miltelių. O padažą pasigaminkite iš 200 g jogurto, ketvirtadalio ilgavaisio agurko ir skiltelės česnako.

    Paruošimas

    Sutarkuotą cukiniją sumaišykite su druska ir palikite pastovėti apie 15 minučių. Išplakite kiaušinius su traiškytu česnaku ir žiupsniu pipirų. Dėkite varškę, tarkuotą sūrį, žoleles ir sutrinkite šakute. Nuo cukinijų nuspauskite vandenį ir įmaišykite į tešlą kartu su miltais ir kepimo milteliais. Kepkite alyvuogių aliejuje. Padažui sutarkuokite agurką ir viską išmaišykite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių