Gargždų atviro jaunimo centro darbuotojais

Sėkmingai 4 metus veikiantis Gargždų atviras jaunimo centras (GAJC) demonstruoja atsinaujinimą – prie kolektyvo prisijungė keletas naujų darbuotojų, o veiklos sėkmingai plečiamos. Metų pabaigoje kolektyvas dar padidės – iš Europos atvyks keli savanoriai, kurie išbandys darbo galimybes su jaunuoliais.

Kaip „Bangai“ kalbėjo GAJC jaunimo darbuotoja Aleksandra Lobaškova, įstaigos veikla sėkmingai auga. „Iš gautos paramos centro įkūrimui buvo sukurta infrastruktūra. Yra įkurta atvira jaunimo lauko erdvė su estrada ir žiūrovų suoleliais, treniruokliais, sporto aikštelėmis, jaunimo kūrybinės dirbtuvės, salė ir biuras su inventoriumi bei įranga“, – minėjo A. Lobaškova.

Centras organizuoja veiklą atsižvelgdamas į šiuolaikinio Lietuvos jaunimo poreikius. „Teikiame socialines, prevencines, edukacines, kūrybines, psichologines paslaugas. Skatiname jaunimo užimtumą ir padedame tenkinti įvairius poreikius: skleidžiame informaciją apie studijų, darbo ir savanorystės galimybes mūsų regione ir šalyje, konsultuojame jaunuolius karjeros klausimais“, – teigė jaunimo darbuotoja.

GAJC taip pat yra akredituota įstaiga, priimanti ir koordinuojanti tarptautinius savanorius. „Šiuo metu yra du projektai, su kuriais šį rudenį prie mūsų komandos prisijungs dar keli savanoriai metams iš Europos šalių. Tai motyvuoja ir įkvepia vietinius jaunuolius kartu dalyvauti veiklose“, – minėjo A. Lobaškova.

Dauguma jaunimo centro paslaugų yra teikiama per įvairius užsiėmimus – maisto gaminimo, stalo žaidimų, filmų vakarus bei stovyklas, sporto varžybas ir renginius. „Kiekviena veikla turi savo gerbėjų, kadangi jaunuolių pomėgiai ir poreikiai skiriasi. Svarbu pabrėžti jaunimo darbuotojo vaidmenį šiame procese – jaunuoliai ateina ne į mūsų centrą, o pas jaunimo darbuotojus, kurie įkvepia jaunuosius sportininkus tapyti ant šilko, o dailininkus – žaisti tinklinį, – džiaugėsi jau 3 mėnesius su jaunimu dirbanti Aleksandra. – Per paprastus užsiėmimus investuojame į naują, augančią Lietuvoje kartą.“


VAISIŲ DESERTAS

(2–3 porcijos)

2–3 aukštoms stiklinėms reikės 300–400 g natūralaus graikinio jogurto, 1–2 saujų šviežių arba šaldytų uogų vaisių (pavyzdžiui, braškių, šaldytas atitirpinti), 200 g sausų pusryčių arba dribsnių, 4–5 šaukštelių uogienės, 40 g sveikuoliškų sausainiukų, smulkintų graikinių riešutų, keleto gabaliukų pieniško šokolado papuošti desertą.

Vaisius ir (arba) dideles uogas supjaustyti smulkiais kubeliais. Riešutus smulkiai sukapoti, stambesnius sausainiukus sutrinti. Į stiklinę sluoksniais pilti jogurtą, sudėti vaisius ir uogas bei užpilti uogiene. Pabarstyti riešutais ir dėti dribsnius, sausainiukus. Kartoti tol, kol nebeliks vietos stiklinėje. Galima papuošti pieniško šokolado gabaliukais ir sausainiukais.

Robertas MACIUS

Gargždų atviro jaunimo centro nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių